(untitled) (Experimental biology, 2009)
Изучено состояние ферментов антиоксидантной системы супероксиддисмутазы (СОД), глутатионпероксидазы (ГПО), глутитионредуктазы (ГР) организма белых крыс при гипотиреозе и ртутной интоксикации Бұл мақалада аса сезімтал мүшелер мен тканьдердің: бауырда, бүйректе жəне қан сары суында антиоксидантты жүйенің мынадай ферменттерінің: супероксиддисмутазаның (СОД), глутатионпероксидазаның (ГПО), глутатионредуктазаның (ГР) белсенділігіне гипотиреоздың жəне сынапты интоксикацияның əсері зерттелген. Жүргізілген зерттеулердің нəтижелері гипотиреоз жəне сынапты интоксикация кезінде антиоксидантты жүйедегі күрделі өзгерістер туралы дəлелдейді