(untitled) (Experimental biology, 2016)
Camelus ferus Zinc finger отбасы транскрипциялық факторларының 157 ген ішінен 63 геннің mRNA-сында 239 miRNA-мен байланысу сайттар анықталған. 5’UTR-де 19 сайт, CDS-те 64 сайт және 3’UTR-де 156 сайттар орналасқан. GLI2 геннің mRNA-мен сегіз miRNA-ның байланысу сайттар бар. ΔG/ΔGm дәрежесі 90-нан 100% дейін өзгереді. miR-1322-ң GLI1, HINFP, HIVEP1, MTF1, SALL4, SP1, ZNF335 и ZNF451 нысана-гендерінің mRNA-да бір, ZNF142-да екі, EGR1 генінде үш байланысу сайты бар. ΔG мөлшері -114,6 кДж/моль-дан -129,5 кДж/моль дейін өзгеріп отырды. Алынған Camelus ferus Zinc finger тұқымдасы транскрипциялық факторының гендерінің mRNA-мен miRNA-ң байланысу сайтарының сипаттамасы олардың көпшілігінің биосинтезі miRNA көмегімен ретттелуі мүмкін екендігін дәлелдейді. B mRNA 63 генов из 157 генов транскрипционных факторов семейства zinc finger Camelus ferus предсказаны 239 сайтов связывания miRNA. В 5’UTR расположено 19 сайтов, в CDS имеется 64 сайта и в 3’UTR локализовано 156 сайтов. С mRNA гена GLI2 могут связываться восемь miRNA. Величина отношения ΔG/ΔGm, характеризующая степень сродства miRNA к mRNA, изменялась от 90 до 100%. miR-1322 имеет по одному сайту связывания в mRNA генов-мишеней GLI1, HINFP, HIVEP1, MTF1, SALL4, SP1, ZNF335 и ZNF451, два сайта в ZNF142, три сайта в гене EGR1. Величина ΔG варьировала от -114,6 кДж/моль до -129,5 кДж/моль. Полученные характеристики сайтов связывания miRNA с mRNA генов транскрипционных факторов семейства zinc finger Camelus ferus свидетельствуют о том, что биосинтез большинства из них может регулироваться с помощью miRNA.