(untitled) (Experimental biology, 2016)
Университет студенттерінде емтихан және сессиядан тыс кездерінде ЭКГ-ның кейбір сипаттамаларының (ЧСС және аяқталған QRS саны) тәуліктік ырғақтары талданады. Емтихан және бақылау кезінде орташа жүрек соғу жиілігі мен QRS деректер жұпталған т-тест маусымға қарамаста, мезордың айтарлықтай өсуін (р = 0,019) және емтихандар кезінде акрофазаның жылжуын (P = 0,008) көрсетті. ЖСЖ тәуліктік динамикасынын спектр талдауы 24-сағаттық ырғағының бақылауда жоғары статистикалық сенімділігін көрсетті (p