(untitled) (Experimental biology, 2015)
Проведен скрининг 26 образцов озимого рапса по содержанию питательных и антипитательных веществ семян.Содержание масла варьировало от 42,7 до 47,1%, белка –от 3,6 до 24,2%, содержание эруковой кислоты в масле семян анализируемого набора варьировало от 0,8 до 29,6%, уровень глюкозинолатов: от 0,6 до 2,75 %. Күздік рапстың 26 үлгісінің дəндеріндегі қоректік жəне қоректік емес заттарының құрамы бойынша скрининг өткізілінді. Май құрамы 42,7-47,1%, белок құрамы 3,6-24,2%, зерттелініп отырған ұлгінің майындағы эрук қышқылының құрамы 0,8-29,6%, глюкозиналат мөлшері: 0,6-2,75% аралығында болатындығы анықталды.