(untitled) (Experimental biology, 2015)
Оценивали параметры суточной динамики частоты сердечных сокращений (ЧСС) и параметры вариабельности сердечного ритма (ВСР) на основе использования только временных интервалов между нормальными комплексами QRS (NN-интервалы) и регистрации подразделялись на пятиминутные интервалы для анализа вариабельности сердечного ритма (ВСР). Жылдың күз мезгіліндегі қалыпты жағдайдағы жəне 2 типті қант диабетімен ауыратын адамның патология кезіндегі жүрек қантамырлар жүйесінің тəуліктік хроноқұрылымдық көрсеткіштерінің ырғағы анықталды