(untitled) (Experimental biology, 2015)
Мақалада арнайы азықтармен қоректендірілген жəне иммуномодуляторға шомылдырылған бекіре тұқымдасына жататын сүйрік шабақтарының қанының лейкограммалық формуласындағы ерекшеліктердің нəтижелері жарияланған. Иммуномодуляторлардың балықтардың иммунофизиологиялық күйіне оң əсер ететіндігі анықталды. В статье представлены результаты исследования при кормлении специализированными кормами и при воздействие иммуномодулятора наблюдается разнонаправленное их действие на резистентность организма рыб. Обнаружено, что иммуномодуляторы положительно действиует как на рыбоводно-биологические показатели, так и на иммунофизиологический статус рыбы.