(untitled) (Experimental biology, 2009)
In present article a short review of apomixis in Poaceae family and the description of the recent advances in the molecular and genetic characterization of apomicts has been done and apomixis using for breeding, biotechnology and gene engineering purposes. Мақалада дара жанғақ өсімдіктер туыстастарындағы апомиксис кұбылысы туралы зерттеулердің қысқаша шоулы келтірілген, апомиксистің молекулалық-генетикалық сипаттамасының соңғы кездегі жетістіктері жəне апомиксисті селекция мен биотехнологияда қолданауды қарастырылған