(untitled) (Experimental biology, 2015)
Бұл мақалада Қызылорда облысының күріш алқабтарынан азотфиксациялаушы цианобактериялардың альгологиялық жəне бактериологиялық 2 түрлі таза дақылдары бөлініп алынып олардың морфологиялық, дақылдық қасиеттері зерттелді: Anabaenа sp.К-1, Nostoc sp.K-1. Цианобактериялар мен микробалдыр жəне азотобактерия дақылдарының негізінде 4 түрлі консорциумдары құрылды В статье представленны данные о выделенных штаммах цианобактерий из рисовых чеков Карауктибинского опорного пункта Казахского НИИ рисоводства им. Ибрая Жахаева Кызылординской области. Выделены 2 альгологически и бактериологически чистых культур цианобактерий: Anabaenа sp.К-1,Nostoc sp.K-1и изучены их морфолого-культуральные свойства. И созданы 4 вида консорциума на основе цианобактерий с микроводорослями и бактериями.