(untitled) (Experimental biology, 2015)
Обоснован выбор сырья для приготовления продуктов (хрустящие хлебцы, биохлеб – минус аппетит) повышенной питательной ценности с лечебно-профилактическими свойствами функционального назначения –листья стевии. Разработана технология приготовления продуктов, проведена сравнительная характеристика органолептических и некоторых физико-химических показателей образцов, выявлены оптимальные варианты добавки. Тағамдық құндылығы жоғары жəне профилактикалық – емдік қасиеттерге бай өнімдерді (қытырлақ нан жəне бионан – төмен тəбет) дайындау үшін қажетті өсімдік шикізаты – стевия өсімдігіне негіздеме жасалған.Нан өнімдерін дайындау технологиялары жасалған, сондай-ақ, салыстырмалы түрде органолептикалық жəне кейбір физико-химиялық көрсеткіштер берілген, қоспалардың оптималды үлгілері анықталған.