(untitled) (Experimental biology, 2015)
При изучении иммунологических показателей крови у рабочих сахарного завода, крестьянского хозяйства, а также учителей Алматинской области установлено, что у рабочих сахарного завода вне зависимости от пола наблюдалось повышение уровня в сыворотке крови γ-интерферона, иммуноглобулинов G и интерлейкина 2 по сравнению с другими обследованными группами. Алматы облысының қант зауыттары, шаруа қожалығындағы жұмысшыларда, сонымен бiрге мұғалiмдерiнiң қандағы иммунологиялық көрсеткiштердiң зерттеуiнде қант зауыттарындағы жұмысшыларда жыныспен байланысты емес қан сарысуындағы γ-интерферон, G иммунды глобулин жəне интерлейкин-2 деңгейі басқа тексерген тобылармен салыстырғанда деңгейдiң жоғарылатуы байқалатынын анықталған.