(untitled) (Experimental biology, 2015)
Описывается восьмилетний опыт интродукции на территории ГНПП «Алтын-Эмель» лошадей Пржевальского из Мюнхенского зоопарка. Дается характеристика природно-климатических условий парка, анализируются основные проблемы и трудности акклиматизации животных, приводятся рекомендации для улучшения этой работы. Мақалада, Мемлекеттік Ұлттық Табиғи “Алтын - Емель” паркінде Мюнхен зоопаркінен əкелінген Прежевальск аттарына жүргізілген сегіз жылдық жерсіндіру шараларының нəтижесі көрсетілген. Мақалада Алтын-Емель паркінің табиғи-климаттық жағдайына сипаттама берілген, сонымен қатар жануарларды жерсіндіру барысында кезігетін негізгі қиыншылықтарды ескере отырып, бұндай шаралардың алдын алудың жəне жақсартуға ұсыныстар келтірілген.