(untitled) (Experimental biology, 2015)
Тəулік бойында шу жəне вибрация əсерлеріне түскен қояндардың терісіндегі аурикулярлы биоактивті нүкелердің (БАН) биопотенциалы (БП) зерттелді. Қалыпты жағдаймен салыстырғанда стресс факторлардың əсерінен кейін БАН-ның БП көрсеткіштері жоғарылаған жəне биоырғақтың хроноқұрылымдық параметрлерінде ығысу байқалады. Исследованы биопотенциалы (БП) аурикулярных биоактивных точек (БАТ) кожи у кроликов, подвергавшихся воздействиям шума и вибрации в течение суток. По сравнению с контрольной группой, показатели БП БАТ кроликов, подвергшихся действиям стресс факторов повышаются и наблюдается сдвиг структурных параметров биоритма.