(untitled) (Experimental biology, 2015)
Экзогендік факторлардың əсерінен кейінгі жануарлардың кардио-респираторлық жүйесінің хроноқұрылымдық көрсеткіштерінің стресс факторларға орнықтылығы, маусымдық өзгерістердің əсер етуімен қатар жануарлар ағзасының хронорезистентілігінің тұрақтылығына байланыстылығын көрсетеді. Тəуліктік жəне маусымдық биоырғақтардың барлық хроноқұрылымдық параметрлері ағзаның функциональды күйі жайында ақпарат бере алады. По структурным параметрам кардио-респираторной системы животных установлена адаптация к действию экзогенных стресс-факторов, а также зависимость хроноустойчивость организма животных от сезона года. Суточные и сезонные хроноструктурные параметры биоритмов дают информацию о функциональном состоянии организма.