(untitled) (Experimental biology, 2015)
Жастарға экологиялық тəрбие беруде ұлы ғұлама ғалымдардың ақыл өсиеттері осы күнге дейін өзінің өзектілігін жойған жоқ. Əсіресе А. Құнанбай ұлы, М. Əуезов, А. Байтұрсынов т.б ақын жазушылардың шығрмаларында тайға таңба басқандай көрсетілген. Сонымен қатар жастарға, мектеп оқушыларына экологиялық білім, тəрбие беруде ұлыттық дəстүрді пайдалана отырып, оқу үрдісіне қолданатын болса, оның теориялық жəне практикалық нəтижесі сапалы болар деп санаймыз. В статье рассматриваются роль великого классика Абая Кунанбаева в экологическом воспитании молодежи в начале ХХ века.