(untitled) (Experimental biology, 2015)
Применение фикоцианина при анемии оказывает корригирующее действие на структурно- функциональное состояние биологических мембран крыс, снижая активность перекисного окисления липидов мембран секреторных клеток молочной железы крыс в периоды маммо- и лактопоэза. Анемия кезінде фикоцианинді қолдану маммо- жəне лактопоэз кезеңдерінде егеуқұйрықтардың сүт безі секреторлы клеткаларының липидтерінің асқын тотығу белсенділігін төмендете отырып, егеуқұйрықтардың биологиялық мембрналарының құрылымы мен қызметтік күйін қалыпқа келтіруші əсер етеді.