(untitled) (Experimental biology, 2015)
Экологическая безопасность - процесс защиты окружающей среды от антропогенного или естественного воздействия. Так как важной гигиенической задачей на современном производстве является экологический контроль состояния окружающей среды, то понятия глобальной экологической безопасности и экологической культуры выходят на первый план и позволяют противостоять угрозам жизни, здоровья и благополучия человека. Экологиялық қауіпсіздік – қоршаған ортаның антропогенді немесе табиғи əсерлерінен қорғану үдерісі болып табылады. Заманауи өндірісте маңызды гигиеналық мəселеге қоршаған ортаның күйін экологиялық бақылау жатады, əлемдік экологиялық қауіпсіздік жəне экологиялық мəдениет бірінші жоспарға шығып, адамның өмірін, денсаулығын, амандығын қатерлерден сақтайды.