(untitled) (Experimental biology, 2011)
Monarda didyma L. (монарда двойчатая, сем. Lamiaceae) - произрастает в районе Великих озер Северной Америки. В Казахстане культивируется в качестве лекарственного, эфирно-масличного и декоративного растения. Для идентификации вида и установления локализации эфирного масла в данном сырье M. didyma L. проведено изучение его анатомического строения. Monarda didyma L. (екіеселенге монарда, сем. Lamiaceae) – Сол түстік Американың Ұлы көлдер аймағында өседі. Қазақстанда дәрілік, эфирмайлы және декорациялық өсімдік ретінде өсіріледі. Түрінің анықтау үшін және M. didyma L. шикізатында эфир май орналастырудың орны анықтау үшін оның анатомиялық құрылысын зерттеу өткіздік.