(untitled) (Experimental biology, 2011)
Изложены результаты многолетней работы по сохранение биологического разнообразия древесных растений в условиях Мангистау. Приведены данные о количественном составе видов дендрофлоры в коллекциях Мангышлакского экспериментального ботанического сада насчитывающих 621 таксонов, принадлежащих к 104 родам и 45 семействам. Маңғыстау жағдайында ағаш тектес өсімдіктердің биологиялық алуан түрлілігінің сақталуы жөнінде көп- жылдық жұмыстың нәтижесі көрсетілді. Маңғыстау экспериментальдық бақтың коллекциясында 104 туыстан және 45 тұқымдастан құралған, 621 таксоннан тұратын дендрофлораның түр құрамының сандық мәліметі берілді.