(untitled) (Experimental biology, 2011)
В статье приводятся новые данные по редким видам флоры Иле-Балхашского региона. Уточнены ареалы следующих редких и занесенных в Красную книгу видов - Tschulaktavia saxatilis Bajt., Ligularia songarica (Fisch.) Ling, Iridodictyum kolpakowskianum Regel, Tulipa behmiana Regel, Tulipa ostrowskiana Regel, T. brachystemon Regel, T. alberti Regel, Tulipa kolpakowskiana Regel. Мақалада, Іле-Балқаш аймақтары флорасының сирек түрлері бойынша жаңа нақтылықтар берілген. Төмендегі сирек және Қызыл кітапқа кіргізілген түрлердің ареалдары нақтыланды - Tschulaktavia saxatilis Bajt., Ligularia songarica (Fisch.) Ling, Iridodictyum kolpakowskianum Regel, Tulipa behmiana Regel, Tulipa ostrowskiana Regel, T. brachystemon Regel, T. alberti Regel, Tulipa kolpakowskiana Regel.