(untitled) (Experimental biology, 2009)
Изучено влияние тетрахлорметана на проницаемость мембран и активность каталазы эритроцит крыс в условиях in vivo. При остром и хроническом действии тетрахлорметана повышается гемолиз, снижается активность каталазы эритроцитов. Төртхлорлы көміртектің эритроцитер мембрана өткізгіштігі мен каталаза белсенділігіне қысқа мерзімдіжəне созылмалы əсері зерттелді. Тетрахлорметанның əсерінен эритроциттердің гемолизі артып, каталаза ферментінің белсенділігі төмендеді.