(untitled) (Experimental biology, 2009)
На основании морфометрического анализа отмечено чередование этапов синергизма и антагонизма во взаимоотношениях паразитов тонкого кишечника остромордой лягушки Opisthioglyphe ranae и Oswaldocruzia filiformis, обусловленное влиянием других видов гельминтов Морфометриялық сараптама негізінде сүйір тұмсық бақаның аш ішегінде тіршілік ететін Opisthioglyphe ranae жəне Oswaldocruzia filiformis паразиттерінің өзара қарым-қатынасында гельминттердің басқа түрлерінің əсерімен шартталатын синергизм мен антагонизм кезеңдерінің кезектесуі анықталды.