(untitled) (Experimental biology, 2009)
Представлены результаты изучения частоты и спектра стабильных аберраций хромосом,индуцированных различными дозами γ-излучения и в процессе становления адаптивного ответа. Также выявлены особенности изменения частоты стабильных и нестабильных аберраций при длительном культивировании «молодых» и «старых» лимфоцитов периферической крови человека, облученных малыми и большими дозами γ-излучения. Алынған нəтижелер тұрақты хромосома аберрацияларының спектрі мен жиілігін жəне əр түрлі дозадағы индуцирленген γ-сəулелендіру жəне адаптивті жауап үрдісінің басталуын зертеуге арналған. Сондай-ақ кіші жəне үлкен дозада γ-сəулелендірілген ұзақ уақыт дақылдандырылған адам перифериялық қанының «жаңа» жəне «ескі» лимфоциттеріндегі тұрақты жəне тұрақсыз аберрациялар ерекшеліктері анықталған.