(untitled) (Experimental biology, 2009)
Ускоренный процесс биодеградации ТБО в биореакторах проходил 209 дней. По проведенным исследованиям нами определено, что процесс метаногенеза начинается с рН равным 7,5. Интенсивный выброс биогаза наблюдался в течение 30 дней. ҚТҚ биодеградациясының жедел процесі биореакторларда 209 күн шамасында өтті. Жүргізілген зерттеулер бойынша біз метаногенез процесінің рН 7,5 теқ болғанда басталатынын анықтадық. Биогаздың қарқынды шығуы 30 күн аралығында қадағаланды.