(untitled) (Experimental biology, 2009)
Мақалада қоршаған ортаға ауыр металдардың таралу жолдары туралы түсінік беріліп, топырақтан ауыр металдарды арылтуда өсімдіктерді пайдаланудың мүмкіндігі қарастырылған. Салыстырмалы зерттеу нəтижелерінде газондық өсімдіктеріне қарағанда күнбағыс өсімдігінің тиімділігі жоғары жəне өсімдіктің қарқынды өсу кезеңінде жақсы нəтижеге қол жеткізуге болатындығы туралы мəліметтер келтірілген. В статье рассмотрены особенности распространения тяжелых металлов в системе почва-растение и возможности ремедиации почв с помощью растений. Сравнительный анализ показал, что подсолнечник более эффективно снижает уровень тяжелых металлов в почве по сравнению с газонными травами в период интенсивного роста.