(untitled) (Experimental biology, 2017)
Изучена возможность очистки нефтезагрязненых почв испытательного полигона ТОО «Жылыой-Болашак» активными ассоциациями нефтеокисляющих микроорганизмов. Показано, что после их интродукции в почву увеличилось количество основных групп микроорганизмов. Степень деструкции нефти через один месяц составила 46.9% и 70.8%. «Жылыой-Болашақ» ЖАҚ сынақ полигонындағы мұнаймен ластанған топырақты белсенді мұнай тотықтырушы микроорганизмдермен тазалау мүмкіншілігі зерттелді. Микроорганизмдерді топыраққа енгізгеннен кейін микроорганизмдердің негізгі топтарының саны жоғарылағаны көрсетілді. Мұнайдың ыдырау деңгейі бір айда 46.9% и 70.8% құрады.