(untitled) (Experimental biology, 2017)
Мақалада өсімдік экстрактылары (салсоколлин, экдифит, атеролид, саусалин, гроссгемин, арглабин нативный, пиностробин) мен эфир майларының (аяфрол, эферол) микроорганизмдерінің биологиялық құрамына əсерін зерттеудің нəтижелері көрсетілген. Бұл препараттардың тіршілік қабілеттілігі мен биологиялық белсенділігі əртүрлі концентрацияда (0,000032-ден 0,02 г/мл дейін) Lactobacillus fermentum, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Escherichia coli жəне Klebsiella ozaenae зерттелді.