(untitled) (Experimental biology, 2015)
Подобраны оптимальные условия биосинтеза для 26 природных антибиотиков, активных против грамположительных и грамотрицательных возбудителей инфекций с множественной лекарственной устойчивостью. Активность культуральной жидкости штаммов актиномицетов на жидких средах достигает до 10000 ед.разведения/мл (тест-микроорганизмы S. aureus №3316 и E.coli J53 pMG223). Көптеген дәрілерге төзімді грамоң және грамтеріс инфекциялар қоздырғыштарына қарсы белсенді 26 табиғи антибиотик биосинтезi үшін үйлесімді орта терiп алынды. Актиномицеттер штаммдарының культуралдық сұйықтығының белсенділігі сұйық ортада 10000 бірл.сұйылт/мл-ға дейін жетеді (мультирезистентті тест-моделдер E.coli мен S.аureus).