(untitled) (Experimental biology, 2015)
Кумыс продукт молочнокислого и спиртового брожения. Многие молочнокислые бактерии синтезируют антибиотические вещества белково-пептидной природы, имеющие широкий спектр антибактериального действия. Из кумыса селективно, как одного из высокоактивных штаммов по отношению к патогенным бактериям, выделен Lbm.acidophilus К-3. Для очистки пептидных антибиотиков, продуцируемый Lbm.acidophilus К-3, использовали обращенную фазу высокоэффективного жидкостного хроматографа (Varian Pro Star, Австралия). Қымыз сүт қышқылды және спирттік ашу өнімі. Көптеген сүт қышқылды бактериялар антибактериялық әсер етудің кең спектрі бар ақуызды пептидті табиғатты антибиотикалық заттарды синтездейді. Патогенді бактерияларға қатысы бойынша жоғарғы белсенді штаммдардың бірі Lbm. аcidophilus К-3, выделенного из кумыса аcidophilus К-3 қымыздан селективті түрде бөлініп алынды. Пептидті антибиотиктерді тазарту үшін жоғарғы тиімді сұйықтық хроматографтың бағытталған фазасы қолданылды (Varian Pro Star, Австралия).