(untitled) (Experimental biology, 2015)
Жұмыста алтын-байыту фабрикасының Сорбция (СЖ), Флотация (ФЖ) және Ескі жинақтаушыларынан (ЕЖ) алынған өндірістік ағынды суларына химия- микробиологиялық сандық және сапалық сипаттама берілген. Химиядық талдау нәтижесінде, фабрика ластанған өндірістік ағынды суларында SO4 2-, As2+, Cl-, HCO3 - ондарының нормативтерге сай еместігі анықталды. СЖ су үлгілерінде жалпы микроб саны 103 кл/мл, ал ФЖ және ЕЖ су үлгілерінде жалпы микроорганизмдер саны 106-107 кл/мл құрайды екені көрсетілді. В работе дана количественная и качественная химико- микробиологическая характеристика производственных сточных вод золотообогатительной фабрики: хвостохранилищ сорбции, флотации и старого хвостохранилища. Показано, что в стоках ионы SO4 2-, As2+, Cl-, HCO3 -, значительно превышают нормативы хозяйственных од.