Гипоксиялық жаттығудың ықпалының зерттеқанның плазмасының липид айырбасына. (Experimental biology, 2015)
Ықпал ара қашықтықтың гипобарических гипоксиялық жаттығуы қанның плазмасының холестерин профильсына бас ерлердің ожирения абдоминалды үлгісімен зертте-. Ортақ холестериннің мазмұнының төмендет тағайынды, қанның плазмасында бас шекаралық немесе физиологиялық шаманы превышающие мағына, қанның плазмасының антиатерогенных липопротеидінің фракциясының көтермелеуі бар беттердің.Исследовано влияние интервальных гипобарических гипоксических тренировок на холестериновый профиль плазмы крови у мужчин с абдоминальным типом ожирения. Установлено снижениесодержания общего холестерина, в плазме крови у лиц, имеющих пограничные или превышающие физиологическую норму значения, повышение фракции антиатерогенных липопротеидов плазмы крови.