МАШАТ ӨЗЕНІНІҢ ЛАСТАНУ АЙМАҚТАРЫНЫҢ ГИДРОМАКРОФИТТЕР ҚАУЫМДАСТЫҒЫНЫҢ ТҮРЛІК ҚҰРАМЫ (Experimental biology, 2009)
Зерттеу нəтижелерінде Машат өзенінің ластану динамикасының артуына байланысты, оның əртүрлі аймақтарында техногендік əсерге бейімді 17 тұқымдастқа жататын 22 басым түрлерден құралған доминантты топтамалар қалыптасқаны анықталғанФлористическими исследованиями гидрофитоценоза реки Машат установлено, что, загрязненность воды существенно влияет на видовое разнообразие растительных сообществ.