Азот фиксациялаушы микроорганизмдер негізіндегі консорциумдар. Консорциумы на основе азотфиксирующих микроорганизмов (Experimental biology, 2015)
Бұл мақалада Қызылорда облысының күріш алқабтарынан азотфиксациялаушыцианобактериялардың альгологиялық жəне бактериологиялық 2 түрлі таза дақылдары бөлініпалынып олардың морфологиялық, дақылдық қасиеттері зерттелді: Anabaenа sp.К-1, Nostoc sp.K-1.Цианобактериялар мен микробалдыр жəне азотобактерия дақылдарының негізінде 4 түрліконсорциумдары құрылдыВ статье представленны данные о выделенных штаммах цианобактерий из рисовых чековКарауктибинского опорного пункта Казахского НИИ рисоводства им. Ибрая Жахаева Кызылординскойобласти. Выделены 2 альгологически и бактериологически чистых культур цианобактерий: Anabaenа sp.К-1,Nostoc sp.K-1и изучены их морфолого-культуральные свойства. И созданы 4 вида консорциума на основе цианобактерий с микроводорослями и бактериями.