Молочнокислые бактерии, обладающие бактериоциногенной активностью по отношению к Listeria monocytogenes.Listeria monocytogenes-ке бактериоцинді белсенділігін байқататын сүт қышқылы бактериялар (Experimental biology, 2015)
В результате исследования было выделено и определено до вида 50 культур молочнокислых бактерий из различных продуктов питания. Были изучены их морфологические признаки, антагонистическая и бактериоциногенная активности. Выявлены бактериоцин-продуцирующие штаммы, обладающие широким спектром антимикробной активности, в том числе и к Listeria monocytogenesЗерттеу нəтижесінде əр түрлі тамақ өнімдерінен снтқышқылды бактериялардың 50 түрі алынды жəнеанықталды. Олардың морфологиялық,антагонистік жəне бактериоциногендік белсенділігі зерттелді.Антимикробтық белсенділігі бар бактериоцин штаммдары бөліп алынды.