Parachlorella kessleri микробалдырының табиғи жəне мутантты штамдарын ластанған судың биоремедиациясында пайдалану. Биоремедиация загрязненной воды с использованием диких и мутантных штаммов микроводоросли Parachlorella kessleri (Experimental biology, 2015)
Бұл жұмыста Parachlorella kessleri жасыл микробалдырлардын жабайы жəне табиғи штамдары қолданылды.Ауыл шаруашылық қалдық сулармен жəне ауыр металдармен ластанған Əл-Саядин суының жабайы жəне мутантты штамдарына əсері зерттелді. Коректік орта мен ластанған су араласқан үглілерде, аммоний, фосфат,кобальт жəне цинк иондарын алып тастаған жағдайда, жабайы жəне мутантты штамдардың қарқынды өскені анықталды. Бұл үлгіде микробалдырлардың биоремедиациялық потенциалы жоғары болғаны бақыландыВ исследовании были использованы дикие и мутантные штаммы зеленой микроводоросли Parachlorella kessleri. Изучено влияние воды водоема Ал-Саядин, загрязненной сельскохозяйственными стоками и тяжелыми металлами, на рост диких и мутантных штаммов зеленой микроводоросли. Установлен активный рост клетокдиких и мутантных штаммом микроводорослей в вариантах, содержащих смесь питательной среды и загрязненную воду, при исключении из среды аммиака, фосфата, кобальта, цинка, что способствовало улучшению потенциала биоремедиации загрязненной воды.