Быстрый метод обнаружения L. casei и L. rhamnosus в продуктах молочнокислого брожения. L. casei жəне L. rhamnosus бактериаларын сүт қышқылды ашытудың өнімдерінен тез айқындау əдісі (Experimental biology, 2015)
casei и Lactobacillus rhamnosus в продуктах питания. Метод основан на амплификации специализированных генов, кодирующих пептидогликангтдролазы - р40 и р75. Результаты модельных экспериментов по прямому выделению ДНК из молочнокислых продуктов с последующей амплификацией специфическихпоследовательностей посредством дизайнированных праймеров могут служить основой создания тест-системы для экспресс-анализа молочнокислой продукции пищевых производств.L. casei жəне L. rhamnosus бактериаларын сүт қышқылды ашытудың өнімдерінен тез айқындау əдісі Тамақ өнімідерінен Lactobacillus casei жəне Lactobacillus rhamnosus екі түрлі сүт қышқылды бактерияларынайқындаудың дифференцирленген əдісі жетілдірілді. Бұл əдіс р40 и р75 пептидогликангидролазаны кодтайтын арнайы гендердің амплификациясына негізделген. Сүт қышқылды өнімдерден ДНҚ-ны тікелей алу моделді тəжірибелердің нəтижесі, яғни дизаинерленген праимерлер гендердің ерекше реттіліктің амплифакациясынтудыртуы, сүт қышқылды тағам өнімдердің экспресс-анализіне арналған тест-жүйенің негізі бола алады.