СТРЕСС ФАКТОРЛАРДЫҢ АҒЗАҒА ТИГІЗЕТІН ƏСЕРЛЕРІН АУРИКУЛЯРЛЫ БИОАКТИВТІ НҮКТЕЛЕРДІҢ БИОФИЗИКАЛЫҚ ҚАСИЕТТЕРІ БОЙЫНША ЗЕРТТЕУ ЖƏНЕ ОЛАРДЫҢ ХРОНОҚҰРЫЛЫМДЫҚ ПАРАМЕТРЛЕРІН АНЫҚТАУ (Experimental biology, 2015)
Тəулік бойында шу жəне вибрация əсерлеріне түскен қояндардың терісіндегі аурикулярлыбиоактивті нүкелердің (БАН) биопотенциалы (БП) зерттелді. Қалыпты жағдайменсалыстырғанда стресс факторлардың əсерінен кейін БАН-ның БП көрсеткіштеріжоғарылаған жəне биоырғақтың хроноқұрылымдық параметрлерінде ығысу байқалады.Исследованы биопотенциалы (БП) аурикулярных биоактивных точек (БАТ) кожи у кроликов,подвергавшихся воздействиям шума и вибрации в течение суток. По сравнению с контрольной группой,показатели БП БАТ кроликов, подвергшихся действиям стресс факторов повышаются и наблюдается сдвигструктурных параметров биоритма.