ИЗМЕНЧИВОСТЬ КАЧЕСТВА СЕМЯН ЛЕКАРСТВЕННЫХ РАСТЕНИЙ СЕМЕЙСТВА ASTERACEAE ПРИ ИНТРОДУКЦИИ (Experimental biology, 2011)
Определены показатели качества семян различных видов растений сем. Asteraceae DUMORT., интродуцированных в ботаническом саду г. Алматы. Установлена высокая изменчивость этих показателей у всех Астровых внутри вида и по годам исследованийАлматы қаласының ботаникалық бағында жерсіндірілген Asteraceae DUMORT., тұқымдасының әртүрлі түрлер тұқымдарының сапасын анықталды. Жылдар бойы зерттеуде барлық Астра тұқымдасының түр аралық көрсеткіштерінің жоғарғы өзгергіштігі байқалды