ІЛЕ АЛАТАУЫНЫҢ БӨКТЕРІНДЕ ЖЕРСІНДІРІЛГЕН ТҮКТІ НАПЕРСТЯНКАНЫҢ (Scrophulariaceae Juss.) БИОЛОГИЯЛЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ (Experimental biology, 2009)
Мақалада Іле Алатауының тау бөктерінде жерсіндірілген Digitalis lanata Enrh. өсімдігінің биологиялық ерекшелігі қарастырылған. Сондай-ақ, мақалада жерсіндірілген өсімдіктің фенологиясы, маусымдық өсіп-дамуы келтірілген.В статье приведены интродукции Digitalis lanata Enrh. в условиях предгорной зоны Заилийского Алатау.Представлены сведения по фенологии, ритмам сезонного роста и развития. Результаты исследований показали возможность выращивания наперстянки шерстистой и н. крупноцветковой в условиях предгорной зоныЗаилийского Алатау.