ИЗУЧЕНИЕ АНТИВИРУСНОЙ АКТИВНОСТИ РАСТЕНИЙ DIANTHUS CARYOPHYLLUS И STELLARIA MEDIA. (Experimental biology, 2017)
В настоящей работе изучалась антивирусная активность препаратов полученных из растений сем.Caryophillaceae. В результате исследований выявлено 2 соединения, обладающие выраженной антивирусной активностью.Жұмыста Caryophillaceae тұқымдасына жататын өсімдіктерден алынған препараттардың вирусқа қарсы белсенділігі қарастырылды. Зерттеу барысында вирусқа қарсы белсенділікке ие 2 қоспа анықталынды.