БИДАЙДЫҢ КЛЕТКАЛЫҚ КУЛЬТУРАЛАРЫНДАҒЫ СУПЕРОКСИДДИЗМУТАЗА (СОД) ФЕРМЕНТІНІҢ БЕЛСЕНДІЛІК ДЕҢГЕЙІНЕ ҚОЛАЙСЫЗ ЖАҒДАЙЛАРДЫҢ ƏСЕРІ (Experimental biology, 2017)
Жұмыста «Отан» жəне «Казахстанкая-10» бидай сорттарының R3/O, R11/K селективті линияларында СОД ферментінің белсенділік деңгейі жоғары температураның əсері маннитолдың əсерімен салыстырғанда жоғары болатындығын анықтадық. Сондай-ақ СОД антиоксидант – ферментінің белсенділігінің сараптамасын лабораториялық жағдайда бидайдың құрғақшылыққа төзімді линияларының селекциясында пайдалану мүмкіндігі қарастырылды.