Результаты цитогенетического исследования в пренатальной диагностике. Пренаталды диагностикадағы цитогенетикалық зерттеу нәтижелері (Experimental biology, 2015)
В данной статье приведены результаты цитогенетического исследования в пренатальной диагностике в Городском центре репродукции человека, г. Алматы (2012-2013 г.г.). Биопсийные материалы хориона и плаценты,а также лимфоцитов пуповинной крови плода получены с помощью инвазивных процедур у 1423 беременных женщин группы риска (по материнскому фактору возраста, УЗИ маркерам, сывороточным маркерам крови беременных женщин, наличием ребенка со множественными врожденными пороками развития, хромосомной патологией и др.). Хорионобиопсия и плацентобиопсия проведены у 1328 беременных женщин, кордоцентез –95. Из них хромосомные нарушения плода выявлены у 60 беременных женщин, что составило 4,2%.Мақалада 01.01.2012 – 31.03.2013 жылдар аралығында пренаталды диагностикадағы хромосомалық бұзылыстарға жүргізілген цитогенетикалық зерттеулердің нәтижелері көрсетілген. Қатерлі топтағы (ананың жасына қатысты фактор, УДЗ және биохимиялық маркерлер, жанұяда туа біткен ауруы баланың бар болуы және т.б.)1423 жүкті әйелдерден биопсиялық хорион және плацентаның материалы және кіндік қанның лимфоциттері зерттеуге алынды. Олардың ішінде 60-да (4,2%) сандық және құрылымдық хромосомалық бұзылыстар анықталды.