(untitled) (Experimental biology, 2015)
27 ер адамға негізгі параметрмен эякуляттың ретроспективті талдауы (1мл эякулятта ұрық шоғырлануы),сперматогенез үдерісіне экология-физиологиялық факторлар əсерінің пайда болуы мақсатымен жүргізілді. Кешенді зерттеу нəтижесінде зерттелген еркектердің географиялық ареалынан спермограмма көрсеткіштерінің бұзылуының белгілі бір заңдылығы анықталды Был проведен ретроспективный анализ эякулятов 27 мужчин по основным параметрам (концентрация в 1 мл эякулята) в целях выявления влияния эколого-физиологических факторов на процесс сперматогенеза. B результате комплексного исследования была выявлена определенная закономерность в нарушений показателей спермограммы от географического ареала исследуемых мужчин.