(untitled) (Experimental biology, 2015)
В процессе работы проведен лабораторный эксперимент по изучению влияния органо-минеральных удобрений на нефтезагрязненную почву месторождения «Акшабулак» Кызылординской области. Проведена сравнительная оценка влияния органо-минеральных удобрений на деструкцию нефти и микробоценоз нефтезагрязненных почв в разных дозах. Жұмыс барысында Қызылорда облысы «Ақшабұлақ» кен орынынан алынған мұнаймен ластанған топыраққа органикалық-минералдық тыңайтқыштардың əсеріне зертханалық тəжірибие жасалынды. Ылғалдау, қопсыту,тыңайтқыштарды енгізу - агротехникалық шаралары жүргізілді. Əр түрлі мөлшерде органикалық-минералдық тыңайтқыштардың мұнай мөлшерінің ыдырауы мен мұнаймен ластанған топырақтардың микробоценозының əсеріне салыстырмалы баға берілді.