(untitled) (Experimental biology, 2015)
Установлено, что при обработке семян бактериальной биомассой фосфатмобилизующих бактерий происходит увеличение степени прорастания семян редиса и томата. Также отмечается стимуляция роста корней и проростков практически во всех вариантах опыта. Редис пен томаттың тұқымдарын фосфатыдырататын бактериялар биомассаларымен өңдегенде олардың тұқым өңдігішінің артқаны анықталды. Сонымен бірге тəжірибенің барлық варианттарында өсімдіктердің тамыры мен өсінділерінің өсуі байқалды.