(untitled) (Experimental biology, 2015)
Обсуждаются результаты скрининга на морфогенетическую и регенерационную способность гибридов первого поколения ярового ячменя (Hordeum vulgare). Выявлены генотипические различия по способности к гаплопродукции у перспективных гибридов ячменя. Установлено положительное влияние мальтозы на формирование эмбриогенных клеток в культуре пыльников ячменя. Мақалада жаздық арпаның (F1) будан гибриддың морфогенетикалық жəне регенерациялық қабілеттері бойынша скрининг нəтижелері талқылануда. Арпаның тиімді будан гибридының гаплопродукция қабілеті бойынша генотиптік ерекшелігі анықталған. Арпаның тозаңқап культурасындағы эмбриогендік клеткалардың түзілуіне мальтоза көмірсудың оң əсері көрсетілген.