(untitled) (Experimental biology, 2015)
Проведены исследования по влиянию методов хранения на жизнеспособность и пробиотическую активность молочнокислых микроорганизмов из коллекции Института микробиологии и вирусологии. Показано, что при закладке на хранение разными способами не все исследуемые штаммы сохранили пробиотическую активность.Наиболее приемлемыми методами для хранения молочнокислых микроорганизмов является хранение под слоем минерального масла и в 10% растворе глицерина при низких температурах Микробиология жəне вирусология институтының коллекциясынан алынған микроорганизмдердің пробиотикалық белсенділігін жəне тіршілікке қабілеттілігіне сақтау əдістерінің əсер етуі бойынша зерттеулер жүргізілді. Əртүрлі əдістермен сақтауда кейбір штаммдар пробиотикалық белсенділігін сақтап қалмағандығын көрсетті. Сүт қышқылы бактериялар үшін төменгі температурада 10%-тік глицериннің ерітіндісінде жəне минералды майдың астында сақтау анағұрлым жақсы əдістер болып табылады