(untitled) (Experimental biology, 2015)
Сконструированы 4 активные микробные ассоциации на основе одной коллекционной и 2 аборигенных культур микроорганизмов, обладающих высокой нефтеокисляющей и эмульгирующей активностями. Для дальнейших полевых ремедиационных работ рекомендованы 2 ассоциации, состоящих из 2-х культур – Ps. ssp.БШС-1:Ps.aeruginosa Н14; и состоящая из 3-х культур микроорганизмов - Ps. ssp.ЗГ-2:БШС-1:Ps. aeruginosa Н14. Коллекциялық жəне екі аборигенді микроорганизмдер дақылдарының негізінде мұнай тотықтырушы жəне эмульгирлеуші белсенділіктері жоғары төрт белсенді микробтық ассоциациялар құрастырылды. Далалық ремедиациялық жұмыстар үшін екі ассоциациялар ұсынылды: екі дақылдан тұратын - Ps. ssp.БШС-1:Ps.aeruginosa Н14 жəне үш микроорганизмдер дақылынан тұратын – Ps. ssp.ЗГ-2:БШС-1:Ps. aeruginosa Н14