(untitled) (Experimental biology, 2015)
В работе показано, что для всех представителей природных углеводородокисляющих микроорганизмов характерны высокие показатели индекса эмульгирования. Наибольший индекс эмульгирования показан для Acinetobacter calcoaceticus – 80-87%. Это может свидетельствовать о высокой деструктивной активности микроорганизмов. Жұмыста табиғи көмірсутектотықтырушы микроағзалардың өкілдері үшін эмульгирлеу индексінің жоғарғы көрсеткіштері тəн. Эмульгирлеудің ең жоғарғы индексі Acinetobacter calcoaceticus үшін көрсетіледі - 80-87%.Бұл микроағзалардың деструктивті белсенділігінің жоғары болуына байланысты.