(untitled) (Experimental biology, 2017)
Разработанные нами нанокапсулы очень стабильны и не обладают способностью к агрегации. Эти нанокапсулы были загружены четырьмя видами противотуберкулезных антибиотиков. Была подготовлена наномазь путем смешивания загруженных нанокапсул с ланолином. Для лечения туберкулеза позвонков наномазь наносилась на кожу в области больных позвонков дважды в сутки утром и вечером. Этот вид терапии ускоряет время излечения четыре раза и количество используемых антибиотиков уменьшает в сотни раз по сравнению с традиционным лечением. Біз зерттеп шығарған нанокапсулалар өте тұрақты жəне бір-біріне жабыспайды. Төрт түрлі туберкулезге қарсы антибиотиктер осы нанокапсулаларға жүктелді. Жүктелген нанокапсулаларды ланолинмен араластыру арқылы нано май алынды. Омыртқалар туберкулезін емдеу үшін наномай тəулігіне екі рет таңертең жəне кешке ауру омыртқалар аймағындағы теріге жағылады. Емдеудің бұл əдісі дəстүрлі əдіске қарағанда емдеу уақытын 4 есе, ал қолданылатын антибиотиктердің мөлшерін 100 есе азайтады.