Гипоксияның ағзаға жаз мезгіліндегі әсерін жануарлардың аурикулярлы биоактивті нүктелерінің температура көрсеткіштері бойынша зерттеу . Исследование показателей температуры аурикулярных биоактивных точек кроликов под действием гипоксии в летний сезон год - Kulbaeva, M. S.; Tuleuhanov, S. T.; Ablayhanova, N. T.; Zhatkanbaeva, A. R.; Bayshanova, A. A. (Experimental biology, 2015)
Беріліп отырған жұмыста гипоксияның ағзаға тигізетін әсерлерін жылдың жаз айларында орындалды. Қалыпты жағдайда және тәжірибелік гипоксияны тудыратын арнайы барокамерада ұсталған қояндардың аурикулярлы биологиялық активті нүктелерінің температура көрсеткіштері зерттелді. Температура көрсеткіштерінің гипоксия әсерінен кейін өзгеріске ұшырауы және хроноқұрылымдық параметрлерінің қалыпты жағдайдан ауытқуы анықталды.В данной работе рассматривается влияние гипоксии на организм животных в летний период года. Исследованы показатели температуры аурикулярных биологически активных точек кроликов в норме и после влиянии гипоксии. Установлено изменение суточной динамики температуры и хроноструктурных параметров под влиянием гипоксии по сравнению с нормой.